Britanska Barklis banka planira da preuzme deo poslovanja Dojče banke – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Britanska Barklis banka planira da preuzme deo poslovanja Dojče banke

Barklis (BARC.L) nastoji da preuzeme 20 milijardi dolara vredan deo Dojče banke, saopštili su Rojtersovi izvori, pod planom da postane vodeća evropska investiciona banka i snažnije se takmiče sa američkim rivalima.

Vodeći nemački zajmodavac rekao je 7. jula da će trgovanje svojim akcijama sprovoditi kao deo velikog restrukturiranja, i da je BNP Paribas potpisao preliminarni sporazum koji će služiti klijentima primarnih finansija i elektronskih akcija koji su pogođeni planom.

Međutim, neki klijenti Dojče banke traže alternativu da svoj posao prebace na francusku banku, kažu izvori upoznati sa tom problematikom.

“Nije neočekivano i potpuno je prirodno da će neki klijenti želeti da depozite prenesu na druge provajdere kao privremenu meru, dok su naši razgovori sa BNP Paribasom u toku”, rekao je portparol Dojče banke.

“Naši razgovori sa BNP Paribas dobro napreduju i uvereni smo da će se ravnoteža vratiti kada se posao završi.”

Klijentsko poslovanje vredno 20 milijardi dolara u Barklisovim pogledu uključuje oko 10 milijardi dolara sa jednim klijentom sa kojim već ima vezu i koji je odlučio da svoje aktivnosti prebaci na britansku banku nakon vesti o planovima Dojče banke da odustane od trgovanja deonicama.

 

Tags
Back to top button