NLB banka nagradila nabolje projekte osmog “NLB Organic” konkursa – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEDruštvena odgovornostSLIDERSVE VESTI

NLB banka nagradila nabolje projekte osmog “NLB Organic” konkursa

NLB Banka uručila je danas nagrade u iznosu od 1,5 miliona dinara za najbolje projekte organskih proizvođača.

Na osmom po redu konkursu „NLB Organic“ pristiglo je rekordnih 73 projekta  a izabrani su i nagrađeni najbolji:  „Skladištenje organskih proizvoda“, Gordana Šokšića iz Taraša, kraj Zrenjanina, „Iskop bunara i sistem za navodnjavanje“, Miroslava Aćimovića iz sela Šljivove pored Krupnja kao i projekat „Izgradnja hladnjača za čuvanje i održavanje organskih proizvoda“, Milana Tasića iz Vranjske Banje.

„U domenu društveno odgovornog poslovanja već osmu godinu organizujemo ovaj konkurs za organske proizvođače jer želimo da podržimo organsku proizvodnju . Od 2012. godine, kada smo pokrenuli ’NLB Organic’ na konkursu je učestvovalo 428 projekata. U međuvremenu je porastao broj organskih proizvođača u Srbiji, sa oko 1.000 u 2012. na preko 6.000“, rekao je predsednik Izvršnog odbora NLG Banke, Branko Greganović.

Predsednica Stručne komisije NLB Organic konkursa, Snežana Oljača, izrazila je zadovoljstvo zbog sve većeg broja projekata na konkursu, ali i zbog, kako je rekla, njihovog sve višeg kvaliteta.

„Ovoga puta najveći broj projekata pristigao je sa juga Srbije, njih 18, iz Vojvodine i zapadne Srbije po 14 projekata, iz regije Beograda 11, centralne Srbije 10 i iz istočne Srbije 6 projekata. Od ukupno 73 projekta, 50 projekata dolazi od gazdinstava koja se bave biljnom proizvodnjom, 11 projekata su podnela gazdinstva koja se bave stočarstvom, 10 projekata su podnela gazdinstva koja se bave objedinjenom biljnom i stočarskom proizvodnjom 1 projekat se odnosi na pčelarstvo i 1 proejkat na uzgoj pečuraka“, naglasila je ona.

I ove godine, tri najbolja projekta nagrađena su jednakim iznosim od po 500.000 dinara.

Izvor: Bizlife

Tags
Back to top button