Iza fejsbukove kriptovalute “libra” stoji 26-godišnja Morgan Beler – Bankar.rs
FOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Iza fejsbukove kriptovalute “libra” stoji 26-godišnja Morgan Beler

Pomalo misteriozna i javnosti nepoznata Morgan Beler (26), zaposlena u Fejsbuku, stoji iza najnovije svetske kriptovalute, Libra kao i platforme Calibra.

U kompaniju je došla tik pre razvoja Libre, a u to vreme radila je u odseku razvoja u kojem se bavila proučavanjem različitih vrsta platformi i blockchain tehnologijama.

Kao velika zagovornica kriptovaluta, smatrala je kako jedna društvena mreža koja ima više od dve milijarde korisnika mora da ide u korak s vremenom i da uđe u svet digitalnog novca. Tako je u maju 2018. godine vođstvo kompanije uspela da uveri u svoju zamisao i postala je glavna osoba za kreiranje nove konkurencije Bitcoinu, piše CNBC, prenosi Novac.

Svoju karijeru Beler je započela u kompaniji za preduzetnički kapital Andresen Horvic, nakon čega je otišla u izdavačku kuću Medium gde je ostvarila veliki karijerni uspeh. Za vreme rada u izdavačkoj kući imala je glavnu ulogu u akviziciji startapa Embedly.

Zahvaljujući svom neverovatnom uspehu u silicijumskom divu, ugledni magazin Forbs je Beler uvrstio na listu uspešnih mladih osoba ispod 30 godina.

Tags
Back to top button