Societe Generale spremna za nastavak saradnje sa Crnom Gorom – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Societe Generale spremna za nastavak saradnje sa Crnom Gorom

Societe Generale banka spremna je za nastavak saradnje sa Crnom Gorom, saopštili su predstavnici te banke iz Pariza na sastanku sa ministrom finansija Crne Gore, Darkom Radunovićem.

Kako je saopšteno iz Minsitarstva finansija, i pored toga što je Societe Generale postao dio OTP grupe u Crnoj Gori, banka je najavila dalju podršku aktivnostima Vlade i privredi u našoj državi.

“U tom delu je razgovarano o mogućnostima saradnje u oblastima realizacije hedžing aranžmana, eventualnog kreditiranja infrastrukturnih projekata i privrede, realizacije emisije evroobveznica, kao i o mogućnostima saradnje u svim drugim vidovima gde dvije strane pokažu zainteresovanost”, navodi se u saopštenju.

Namera banke je, ističe se, da ostane prisutna na crnogorskom tržištu i da kroz svoje aktivnosti potpomogne sve vidove finansijskih aranžmana za koja postoji interesovanje.

“U tom delu je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i istaknuto uverenje da će se ta uspešna saradnja nastaviti u budućnosti”, kazali su iz Ministarstva.

Tags
Back to top button