“Mastercard” prikazao nove koncepte plaćanja računa – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIPlatne karticeSVE VESTI

“Mastercard” prikazao nove koncepte plaćanja računa

Kompanija za kreditne kartice “Mastercard” prikazala je nove tehnologije, poput virtuelne realnosti, u okviru rada na budućim konceptima plaćanja računa.

Ova tehnološka i trgovinska firma predstavila je prototipove tehnologija u Belfastu, uključujući softver koji omogućava kupcima da provere neki predmet u virtuelnoj realnosti pre nego što odluče da ga kupe.

Među ostalim novitetima su interaktivni interfejs koji se projektuje iznad stola putem projektora i koji se može koristiti za naručivanje hrane u restoranu i podelu računa među gostima.

Nova tehnologija obuhvata i lansiranje specijalnog zvuka koji će se ubuduće čuti na tačkama prodaje da bi se potvrdilo plaćanje “Mastercard” karticom, prenela je agencija PA.

Ovaj zvuk prvi put će moći da se čuje tokom turnira u golfu koji počinje danas u Rojal Portrašu u Severnoj Irskoj i oglasiće se svaki put kada neko upotrebi karticu ove firme u zvaničnoj radnji ovog turnira.

“Zvuk dodaje moćnu dimenziju identitetu našeg brenda i predstavlja ključnu komponentu u vezi sa time kako ljudi prepoznaju `Mastercard` danas i u budućnosti”, izjavio je Mark Barnet, predsednik ove kompanije u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Tags
Back to top button