Azmont Investments prodao Novu banku AD Podgorica Adriatic Capital LLC-u za 7,1 milion evra – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Azmont Investments prodao Novu banku AD Podgorica Adriatic Capital LLC-u za 7,1 milion evra

Kompanija Azmont Investments saopštila je danas da je prodala svoj udeo od 100 odsto u Novoj banci AD Podgorica, kompaniji Adriatic Capital LLC iz Sjedinjenih Američkih Država.

Azmont investments je kompanija sa azerbejdžanskim vlasništvom a poznata je po gradnji turističkog naselja Portonovi na mestu kasarne u Kumboru. Kako je navedeno, oni su ovu najmlađu crnogorsku banku, osnovanu pre tri godine, prodali za 7,1 milion evra. Kapital banke je 11.9 miliona evra.

Azmont u saopštenju, objavljenom na berzi, navodi da će “u narednom periodu u skladu sa crnogorskim zakonima sprovesti aktivnosti za dobijanje svih saglasnosti, odobrenja i dozvola nadležnih organa, neophodnih za realizaciju navedene kupoprodajne akcije”. Svako preuzimanje banaka u Crnoj Gori prethodno mora da potvrdi Centralna banka Crne Gore.

Novi kupac, prema registru kompanija, ima sedište u Majamiju na Floridi, na istoj adresi gde se nalazi još 13 firmi. Osnovana je pre tri godine kao Florida Limited Liability ali je u međuvremenu promenila ime. Njen registracioni agent je United States Corporation Agents INC, a oficijalni direktor je Gianni Persich. Prema podacima sa registracionog sajta njen kapital se procenjuje na 88 hiljada dolara. Kompaniji Adriatic Capital LLC registrovana je za “holding poslove i druge investicije”.

Tags
Back to top button