Tramp: Američki dolar je dominantna valuta svuda u svetu – Bankar.rs
SVE VESTI

Tramp: Američki dolar je dominantna valuta svuda u svetu

Donald Tramp poručio je da nije fan kriptovaluta i da će Fejsbuku možda biti potrebna bankarska dozvola ako želi da lansira sopstveni digitalni token, libru.

U seriji postova na Tviteru, Tramp je napisao da kriptovalute nisu novac i da neregulisane kripto aktivnosti mogu da olakšaju nezakonito ponašanje, uključujući trgovinu drogom i druge nezakonite aktivnosti.

“Ako Fejsbuk i druge kompanije žele da postanu banke, one moraju da traže bankarsku dozvolu i da postanu deo svih bankarskih propisa”, naveo je on, a prenosi TV mreža CNBC.

“Kriptovalute nisu novac i njihova vrednost je vrlo nestabilna, i zato bi pouzdan američki dolar trebalo da bude jedna jedina realna valuta u SAD”, poručio je američki predsednik i dodao da je dolar daleko najdominantnija valuta svuda u svetu, i da će uvek i biti.

Američki predsednik, međutim, nije jedini koji je kritikovao plan Fejsbuka da uvede sopstvenu kriptovalutu.

Predsednik američke Uprave federalnih rezervi Džerom Pauel, francuski ministar finansija Bruno Le Mer i guverner Centralne banke Engleske Mark Karni, nalaze se među vladinim zvaničnicma i šefovima centralnih banaka koji su govorili protiv libre.

U Fejsbuku su odbili da komentarišu Trampove postove na Tviteru.

 

Tags
Back to top button