Najveću platu u Crnoj Gori ima Azerbejdžanac – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Najveću platu u Crnoj Gori ima Azerbejdžanac

Najveća bruto mesečna zarada isplaćena u Crnoj Gori u prošloj godini iznosila je 127.820 evra.

Taj iznos, koji obuhvata poreze i doprinose, isplaćen je državljaninu Azerbejdžana zaposlenom u oblasti iznajmljivanja vlastitih ili iznajmljenih nekretnina.

To je 129 prosečnih bruto zarada iz prošle godine ili 284 minimalca. Prema podacima Monstata, na nivou prošle godine, prosečna bruto zarada iznosila je 987 evra, dok je minimalna 450 evra.

Zaposleni u oblasti monetarnog posredovanja, odnosno sektora bankarstva primio je lane drugu najveću bruto zaradu u Crnoj Gori. Reč je o crnogorskom državljaninu kome je isplaćeno 110.370 evra. Na trećem mestu po visini zarade prošle godine je državljanin Grčke, koji je zaposlen u trgovini na veliko gorivima. Njemu je u jednom mesecu isplaćeno 109.280 evra.

Na četvrtom mestu bio je još jedan državljanin Azerbejdžana, koji se takođe bavi iznajmljivanjem nekretnina sa mesečnom zaradom od 108.220 evra.

Na petom mestu je Austrijanac iz oblasti ostale zabavne i rekreativne delatnosti sa mesečnim prihodom od 97.690 evra, dok je na šestom mestu hotelijer, crnogorski državljanin, sa isplaćenom zaradom od 95.890 evra.

Na sedmom mestu je lane bio državljanin Crne Gore zaposlen u oblasti monetarnog posredovanja (bankarskog sektora) sa mesečnim prihodom od 95.670 evra.

Srpski državljanin iz oblasti hotelijerstva lane je u jednom mesecu primio 92.900 evra. Na devetom mestu lane je bio crnogorski državljanin koji se bavi trgovinom na veliko parfimerijskim i kozmetičkim proizvodima sa mesečnim prihodom od 92.500 evra.

Na desetom mestu je austrijski državljanin koji je lane imao jednog meseca zaradu od 92.360 evra.
U 2024. “kolo vode” Britanci

Prema podacima Poreske uprave Crne Gore, u prva dva meseca ove godine najveća mesečna zarada bila je 88.160 evra. Taj iznos, koji obuhvata poreze i doprinose, isplaćen je državljaninu Velike Britanije zaposlenom u oblasti ostale zabavne i rekreativne delatnosti. Na drugom mestu ove godine je još jedan britanski državljanin koji se bavi istom delatnošću, sa mesečnom zaradom od 81.070 evra.

Crnogorski državljanin iz oblasti kockanja i klađenja je primio mesečnu zaradu od 48.740 evra.

Državljanin Crne Gore zaposlen u oblasti ostale zabavne i rekreativne delatnosti imao je mesečnu zaradu od 48.640 evra, dok je srpski državljanin koji se bavi istom delatnošću ove godine primio 46.390 evra. Ruski državljanin koji se bavi konsultantskim delatnostima u oblastima informacionih tehnologija imao je mesečnu zaradu od 44.340 evra. Australijski državljanin iz oblasti ostale zabavne i rekreativne delatnosti primio je jednog meseca 41.370 evra. Državljanin Egipta koji se bavi hotelijerstvom imao je mesečnu zaradu od 35.790 evra, dok je crnogorski državljanin koji se bavi razradom građevinskih projekata jednog meseca zaradio 28.020 evra.

Na desetom mestu ove godine je crnogorski državljanin koji se bavi hotelijerstvom, koji je imao mesečnu zaradu od 26.930 evra.

Tags
Back to top button