Država prodaje imovinu Privredne banke Beograd – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESVE VESTI

Država prodaje imovinu Privredne banke Beograd

Država je oglasila prodaju vrlo atraktivne imovine i nekretnina u centru Beograda koje su pripadale Privrednoj banci Beograd koja je otišla u stečaj krajem oktobra 2013. godine.

Na prodaju je ponuđen šestosobni stan na Slaviji, u Ulici svetog Save koji se procenjuje na 298.000 evra. Stan se prostire na dva nivoa, ima ukupno 170 kvadrata, tako da kvadrat staje nešto više od 1.740 evra. Kako se navodi u oglasu, stan se nalazi u stambenoj zgradi za kolektivno stanovanje i upisan je na katastarskoj opštini Vračar.

Agencija za osiguranje depozita oglasila je istovremeno i prodaju porodične stambene zgrade u Mirijevu od 170 kvadrata sa cenom od 65.000 evra. Prema nalazu veštaka, deo ove nekretnine čini prizemlje od 85 kvadrata, a postupak promene upisa vlasnika pred nadležnim katastrom još uvek je u toku.

Prodaje se i dvoiposoban stan na Voždovcu, površine 88 kvadrata, čija je procenjena vrednost (ujedno i minimalni iznos za dostavljanje ponude) 115.000 evra ili oko 1.300 evra po kvadratu. Stan se nalazi u suterenu zgrade u ulici Pukovnika Pejovića. Nešto jeftinija je porodična stambena zgrada u Ripnju, koja je zajedno sa zemljištem od 500 m2 i njivom od 686 m2 procenjena na 20.000 evra.

Pored nekretnina u Beogradu, oglašena je i prodaja poslovno-kancelarijskog prostora u Sremskoj Mitrovici (procenjena vrednost 118.400 evra), i objekta poslovnih usluga u Gornjem Milanovcu (57.000 evra).

Ponuđeno je i poljoprivredno zemljište u Požarevcu i porodične stambene zgrade u Valjevu i jagodinskim selima Ribare, Belica i Trnava, vrednosti od 7.000 do 25.000 evra.

Kako se navodi u oglasu, imovina se prodaje u viđenom pravnom i faktičkom stanju bez prava na naknadnu reklamaciju kupca. Otkup tenderske dokumentacije trajao je do 28. juna ove godine, a javno otvaranje ponuda zakazano je za 16. jul.

Izvor: Blic

Tags
Back to top button