Ko je novi generalni direktor Aerodroma “Nikola Tesla” – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Ko je novi generalni direktor Aerodroma “Nikola Tesla”

Kompanija “Vansi erports” objavila je da je, uz saglasnost davaoca koncesije, za novog generalnog direktora Aerodroma “Nikola Tesla” imenovan Fransoa Berizo.

Sadašnji izvršni direktor za tehniku Nikola Brus, koji je funkciju privremenog generalnog direktora obavljao od kada je kompanija “Vansi” preuzela upravljanje u decembru 2018. godine, ostaće na toj poziciji.

Fransoa Berizo je diplomu inženjera stekao u prestižnoj Francuskoj školi za inženjering. U saopštenju kompanije navodi se da poseduje 20 godina međunarodnog iskustva u aerodromskoj industriji, a posebno u oblastima upravljanja poslovanjem, komercijalnog i tržišnog razvoja, obnove infrastrukture i proširenja, strateškog planiranja, finansija i izgradnje.

Donedavno je bio na poziciji zamenika generalnog direktora i izvršnog direktora za finansije kompanije “TAV Konstrakšn” u Turskoj.

Pre toga, bio je direktor projekata poslovnog razvoja u kompaniji “Vansi erports”, gde je bio odgovoran za nadzor projekata glavnih aerodroma (JPP, akvizicije aerodroma i privatizacije) u skladu sa strategijom grupe, preneo je RTS.

Pre nego što se pridružio kompaniji “Vansi” bio je angažovan na nekoliko operativnih pozicija, uključujući i poziciju izvršnog direktora za operativne poslove Međunarodnog aerodroma “Kraljica Alija” u Amanu (Jordan).

U njegovoj nadležnosti bilo je nadgledanje programa proširenja i obnove aerodroma u vrednosti od 850 miliona evra, koliko je predviđeno ugovorom o koncesiji koji je potpisan na 25 godina.

Tags
Back to top button