Vučić: “Srbija je prvih šest meseci 2019. završila sa suficitom od 21,6 milijardi dinara” – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Vučić: “Srbija je prvih šest meseci 2019. završila sa suficitom od 21,6 milijardi dinara”

Prvih šest meseci ove godine završili smo sa suficitom u budžetu od 21,6 milijardi dinara, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Istakao je da sa takvim suficitom u budžetu ima180 miliona evra više novca. Najavio je veće plate i penzije, kao i velika ulaganja u infrastrukturu.

On je tokom obilaska Zapadnobačkog okruga naveo i da Sombor, mora da dobije nekog velikog investitora, koji će zaposliti mnogo ljudi.

Da bi se doveli veliki investitori, pre svega, rekao je, potrebno je da se uradi put.

Za to će biti izabrana jedna od dve varijante.

Razmatra se gradnja brze saobraćajnice, što bi koštalo oko 420 do 430 miliona evra, ili, jeftinija varijanta, da se obnovi postojeći put od Vrbasa preko Kule do Sombora…

“Jednu od te dve opcije ćemo izabrati u skladu s vašim interesima”, rekao je.

Veće plate i penzije

On je rekao i da će doći do značajnog povećanja plata i penzija.

“Hoću da penzioneri, koji su poneli najveći teret reforme, osete to i budu zadovoljni da vide država brine za njih”, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je po dolasku u Sivac, zajedno sa predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, rekao da je za ljude tog okruga najvažniji posao i da je potrebna jedna dobra i velika investicija.

Podsetio je da je 2012-2013. godine u Odžake došla kompanija Magna, što, jeste bila velika stvar, ali da mora još da se radi za obližnja sela.

Bez prekida reformi

Naveo je da se neće prekinuti s reformama i da će investicioni ciklus biti sproveden u dogovoru sa Svetskom bankom i MMF-om.

“BDP je uvećan sa 33,7 milijarde evra u 2012, što je zvaničan podatak MMF-a, koji su upravo oni izbacili iz Srbije. A na kraju ove godine očekuje se da bude 45,8 milijardi evra. To je postignuto za samo sedam godina. Što se tiče plata, one su bile 337 evra, a danas su prosečne plate 463 evra, a svakako će biti 500 evra pre kraja godine”, istakao je.

Izvor: B92

Tags
Back to top button