APR upozorio: Nismo slali nikakve koverte sa uplatnicama – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

APR upozorio: Nismo slali nikakve koverte sa uplatnicama

Agencija za privredne registre (APR) upozorila je juče građane da koverte sa uplatnicom za „upis promene u PrivredniRegistar.rs“ ne potiču od Agencije, već da je u pitanju komercijalna ponuda koja nema veze sa tim državnim organom.

Agencija ukazuje da joj se danas obratio veliki broj građana koji su primili koverte sa uplatnicama na kojima su štampani iznosi od 2.000, 3.000, 6.000 i više hiljada dinara, čija je svrha „upis promena u Privredni registar“.

Navode da su uz uplatnice priloženi i opšti uslovi na osnovu kojih se može uvideti da je reč o informativnoj ili reklamnoj usluzi, odnosno upisu u svojevrsni imenik koji ima komercijalnu prirodu.

Takođe, navode, pojedini privredni subjekti obavestili su Agenciju da su im navedenu uslugu telefonom ponudila lica koja su se predstavila kao zaposleni u Agenciji.

“APR naglašava da ne nudi telefonom nikakve usluge, već sa korisnicima komunicira isključivo na osnovu registracionih prijava koje primi na način propisan zakonom”, navodi se u saopštenju APR-a.

S obzirom da je reč o vrsti obmanjivanja javnosti koje može dovesti do nastanka brojnih štetnih posledica, APR će, kažu, o navedenoj pojavi obavestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tags
Back to top button