Apple Pay dostupan i u Hrvatskoj – Bankar.rs
INOVACIJEMobilna placanjaSVE VESTI

Apple Pay dostupan i u Hrvatskoj

MASTERCARD, u saradnji sa partnerima kao što su Banca Transilvania, Boon, Edenred, J&T, mBank, Monese, N26, Revolut, Slovenská sporiteľňa i Unicredit Bank, donosi Apple Pay koji predstavlja jednostavan, siguran i privatan način plaćanja te transformiše mobilna plaćanja i hrvatskim korisnicima.

Apple Pay je dostupan korisnicima Mastercard kartica koje izdaju Revolut i Monese na prodajnim mestima širom Hrvatske koja podržavaju beskontaktno plaćanje, na svim Apple platformama, za online plaćanja te putem aplikacija u kojima je vidljiva oznaka Apple Pay.

Uz Apple Pay na iPhoneu, Apple Watchu, iPadu i računarima Mac, korisnici mogu brzo i jednostavno plaćati u trgovinama, u okviru aplikacija i na internetskim stranicama. Apple Pay će biti dostupan korisnicima Mastercard kartica u Hrvatskoj, Bugarskoj, Kipru, Estoniji, Grčkoj, Letoniji, Litvaniji, Lihtenštajnu, Malti, Portugalu, Rumuniji, Slovačkoj i Sloveniji, izvestili su iz kompanije.

Kako dodaju, pri korištenju kreditne ili debitne kartice uz Apple Pay, broj kartice se ne čuva na uređaju niti na Apple serverima. Umesto toga, u sigurnosni element uređaja se čuva jedinstveni kriptirovani token ili broj računa uređaja (Device Account Number), a svaka se transakcija autorizuje jednokratnim dinamičkim sigurnosnim kodom.

 

Tags
Back to top button