UniCredit povukla ponudu za Komercbank – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

UniCredit povukla ponudu za Komercbank

Italijanska UniCredit je za sada otklonila moguću ponudu za Komercbank, budući da nemački rival ne želi da učestvuje u pregovorima tako brzo nakon kolapsa pregovora o spajanju sa Dojče bankom, navode četiri izvora za Rojters.

UniCredit je ubrzao pripreme za potencijalno preuzimanje Komercbank angažovanjem Lazarda i njegovog bankara Jogera Asmusena, bivšeg nemačkog zamenika ministra finansija, zajedno sa JP Morganom, kazali su ljudi upoznati sa tim pitanjem.

To je povećalo izglede za dogovor koji će najvećoj italijanskoj banci omogućiti da prebaci svoj fokus sa problematičnog domaćeg tržišta, što je ključna strategija glavnog izvršnog direktora Žan-Pjera Mustiera.

No, savetnici nisu imali sreće raspravljati o mogućoj ponudi sa Komercbankom, koju zastupaju Goldman Saks i Rotšild, te su ostali u pripravnosti, kažu izvori.

Mustier je bio prisiljen staviti svoje ambicije na čekanje, budući da je Komercbank zatražila “prostor za disanje”. Iz nemačke banke poručili su kako nisu spremni pregovarati o još jednom velikom poslu u tako kratkom vremenu.

Izvor: seebiz

Tags
Back to top button