Potpisan Memorandum za čvršću saradnju AOFI i turske Eksim banke – Bankar.rs
BANKESLIDERSVE VESTI

Potpisan Memorandum za čvršću saradnju AOFI i turske Eksim banke

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac prisustvovao je juče, zajedno sa turskim ambasadorom u Beogradu Tandžu Bilgičem, potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije (AOFI) i Eksim banke iz Turske.

Memorandum su potpisali generalni direktor AOFI Dejan Vukotić i predsednik Eksim banke Enis Gultekin.

Dokument predstavlja formalni osnov za produbljivanje saradnje dve institucije, poboljšanje poslovne klime za srpske i turske privrednike, a samim tim i rast i razvoj privrede u celini.

Vukotić je rekao da je ponosan na ovaj sporazum, ističući da to nije prvi dokument koji je ispred AOFI potpisao sa srodnim organizacijama iz inostranstva.

„Za nas je važno da Memorandum ne ostane ’mrtvo slovo na papiru’, već da donese korist za naše privrednike, jer smo mi njihov servis. To je osnov za proširenje saradnje, a ujedno otvara mogućnost da srpskim i turskim privrednicima ponudimo takve proizvode i usluge iz oblasti osiguranja i finansiranja izvoza, koje su na raspolaganju privredi u razvijenim zemljama“, rekao je Vukotić.

Posebno je značajno, kako je dodao, što su i AOFI i Eksim banka članice Bernske unije, najvećeg svetskog udruženja osiguravača kreditnog i političkog rizika.

Tags
Back to top button