AIK banka nudi “3D Secure” za sigurnu kupovinu Mastercard i Visa karticama – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEDOMAĆE BANKEElektronsko bankarstvoPlatne karticeSLIDERSVE VESTI

AIK banka nudi “3D Secure” za sigurnu kupovinu Mastercard i Visa karticama

AIK banka u ponudi ima besplatnu uslugu – 3D Secure, koja obezbeđuje dodatnu sigurnost prilikom Internet kupovine Mastercard i Visa karticama na web portalima koji su uključeni u Mastercard SecureCode i/ili Verified by Visa program.

Usluga Vam pomaže u zaštiti od neovlašćenog korišćenja Vaše Mastercard/Visa registrovane kartice tokom Internet transakcija.

Da bi ste  aktivirali 3D uslugu potrebno je da se obratite Kontakt centru AIK Banke ili najbližoj ekspozituri AIK Banke. Kao odgovor na Vaš zahtev Banka će poslati  SMS poruku  koja sadrži  aktivacioni kod na broj telefona registrovan kod AIK Banke.

Kada ste dobili aktivacioni kod, postupak registracije se odvija u samo nekoliko koraka:

  1. Na sajtu AIK Banke  otvorite link  https://secure7.es.arcot.com/vpas/aik-sr.html kako bi ste započeli postupak registracije . Druga opcija je aktiviranje 3D usluge prilikom prve kupovine u Internet prodavnici koja podržava Mastercard SecureCode i/ili Verified by Visa program. Lako ćete ih prepoznati po jasno istaknutom logotipu MasterCard SecureCode i/ili Verified by Visa.
  2. Za registraciju su Vam potrebni lični podaci (broj kartice koju registrujete i jedinstveni matični broj građana) kao i aktivacioni kod koji ćete dobiti SMS porukom na broj telefona registrovan kod AIK Banke. Prilikom registracije, unesite ličnu poruku i odredite svoju sigurnosnu lozinku (SecureCode). Niko osim Vas i AIK Banke nema uvid u tu lozinku, čak ni Internet trgovci kod kojih kupujete.
  3. Kod svakog sledećeg plaćanja na Internet prodajnim mestima na kojima su istaknuti logotipi Mastercard SecureCode i/ili Verified by Visa, na ekranu će se pojaviti Vaša lična sigurnosna poruka i prostor za unos lozinke. Ako je lična poruka ispravna, unesite lozinku i kupujte sigurno.

3D Secure uslugu možete da koristite sa postojećom Master i/ili Visa karticom, na bilo kom računaru, bez posebnog softvera.

Tags
Back to top button