Eurobank pet godina zaredom najaktivnija emisiona banka – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Eurobank pet godina zaredom najaktivnija emisiona banka

Program za podsticanje trgovine (TFP) Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) nagradio je Eurobank kao najaktivniju emisionu banku u Srbiji petu godinu zaredom.

Eurobank se u TFP program EBRD-a  za podsticanje trgovine uključila 2011. godine i od tada podržava izvozno-uvozno poslovanje svojih klijenata.

Francis Malige, generalni direktor, finansijske institucije za EBRD: “Podsticanje trgovine ima ključnu ulogu u unapređenju ekonomskog razvoja i rasta. Naša snažna mreža partnerskih banaka doprinosi realizaciji ovog programa pružanjem finansijskih sredstava i pomoći kompanijama da identifikuju, istraže i prošire poslovanje na nova tržišta. Mi u EBRD-u smo izuzetno ponosni na saradnju sa partnerskim bankama na čak tri kontinenta. TFP nagrade pokazuju koliko smo ponosni, kao i koliko cenimo i prepoznajemo njihove napore.”

„Međunarodna trgovina i razmena imaju veliki značaj kako za napredak srpske ekonomije, tako i za širenje poslovanja naših klijenata. Priznanje EBRD-a nam mnogo znači jer je ono potvrda naše posvećenosti klijentima i jačanju saradnje sa međunarodnim finansijskim institucijama kao bitnim partnerima banaka i privrede u Srbiji. Čast nam je što smo petu godinu zaredom prepoznati kao najaktivnija  banka u promociji  medjunarodne trgovine”, rekao je Milan Vićentić, član Izvršnog odbora Eurobanke.

Od početka rada u Srbiji, EBRD je uložila oko 5 milijardi evra u preko 230 projekata širom zemlje. Ova banka investira u finansijski sektor, industriju, trgovinu, poljoprivredu, energetiku i infrastrukturu.

Izvor: Nedeljnik.rs

Tags
Back to top button