Philip Morris preuzima kompaniju Fertin Pharma – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Philip Morris preuzima kompaniju Fertin Pharma

Kompanija Philip Morris International Inc. sklopila je sporazum o preuzimanju kompanije Fertin Pharma A/S (Fertin Pharma), jedne od vodećih kompanija za razvoj i proizvodnju inovativnih farmaceutskih i proizvoda za zaštitu zdravlja na bazi oralne i intraoralne primene, po ceni od 5,1 milijarde danskih kruna (oko 820 miliona dolara).

“Kupovina Fertin Pharme će predstavljati značajan korak na našem putu ka budućnosti bez duvanskog dima jer će unaprediti naš asortiman proizvoda bez duvanskog dima, posebno onih za savremenu oralnu upotrebu, kao i ubrzati naš napredak u oblasti proizvoda bez nikotina“, izjavio je generalni direktor Jacek Olčak, prenosi Bonitet.

Fertin Pharma je privatna firma sa preko 850 zaposlenih koja posluje u Danskoj, Kanadi i Indiji. Jedna je od vodećih organizacija ugovorne proizvodnje i razvoja (CDMO), specijalizovana za istraživanje, razvoj i proizvodnju žvakaćih guma, praškova, tableta na rastvaranje i drugih čvrstih oralnih proizvoda koji sadrže aktivne sastojke, uključujući nikotin, i u toj oblasti predstavlja jednog od vodećih proizvođača rešenja u oblasti terapije zamene nikotina. Kompanija i njeni zaposleni donose veliko naučno iskustvo i znanje u razvoju inovativnih proizvoda, koji obezbeđuju natprosečan rast u novim i postojećim oblastima poslovanja. Fertin Pharma je u 2020. ostvarila neto prihod od 1,1 milijarde danskih kruna (oko 160 miliona dolara), navodi se u saopštenju.

Fertin Pharma je trenutno u vlasništvu globalne investicione organizacije EQT i kompanije Bagger-Sørensen & Co. Po završetku preuzimanja, Fertin Pharma će preći u puno vlasništvo kompanije PMI.

Tags
Back to top button