Erste banka odustala od kupovine Komercijalne banke – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Erste banka odustala od kupovine Komercijalne banke

Generalni direktor austrijske Erste grupe Andreas Trajhl izjavio je da je njegova banka razmatrala kupovinu Komercijalne banke, ali da su odustali i odlučili da novac ulože u unapređenje svog ogranka u Srbiji.

“Razmatrali smo kupovinu Komercijalne banke i u principu sviđa nam se i bili bismo zainteresovani da je kupimo, jer smo zainteresovani za Srbiju”, kazao je on u intervjuu za “Danas”.

Prema njegovim rečima, kupovina Komercijalne banke bi pomogla da Erste banka u Srbiji dobije mnogo više klijenata, ali se od toga odustalo, jer su duboko u procesu instalacije digitalne platforme nazvane “Džordž”.

“Uz činjenicu da smo odlučili da ove godine promenimo kor informacioni sistem, odlučili smo umesto da kupimo Komercijalnu, da damo našoj banci u Srbiji dosta novca da ubrza uvođenje kor sistema i ubrza instalaciju ‘Džordža’ i digitalne banke”, kazao je Trajhl.

Kako je dodao, kupovina Komercijalne banke bi Erste banku koštala 500 miliona evra, pa je odlučeno da se taj novac uloži u digitalno bankarstvo i zaposlene.

Na pitanje da li Erste banka odustaje od eventualne akvizicije neke manje banke u Srbiji, Trajhl je odrečno odgovorio.

Tags
Back to top button