Mobilna banka “Revolut” u Hrvatskoj za tri meseca stekla više od 20.000 korisnika – Bankar.rs
EVROPSKE BANKEFinTechINOSTRANE BANKEINOVACIJEMobilna placanjaSLIDERSVE VESTI

Mobilna banka “Revolut” u Hrvatskoj za tri meseca stekla više od 20.000 korisnika

Revolut, druga najveća mobilna banka na svetu, u Hrvatskoj je u tri meseca stekla više od 20.000 korisnika.

U britanskom fintech igraču taj podatak opisuju kao najbolje tiho lansiranje u regionu južne Evrope, koja uključuje Portugal, Španiju, Italiju, Sloveniju, Grčku, Maltu, Kipar i Hrvatsku, izveštava Poslovni.hr.

Drugim rečima, izuzevši Tursku, Revolut u Hrvatskoj beleži najbolji rast korisnika u odnosu na sve glavne turističke konkurente na Mediteranu.

Elena Laveci, direktorica Revoluta za južnu Evropu izjavila je na prvoj konferenciji o korisničkom iskustvu, Netokracijinom #CXZG-u, da joj je razvoj poslovanja u Hrvatskoj najugodnije iznenađenje u regionu.
“To što smo u tri meseca stekli preko 20.000 klijenata u Hrvatskoj, i to tako da smo samo omogućili korisnicima odavde da se registriraju i koriste Revolut, je odličan pokazatelj koliko je velik interes za našom uslugom, ali i da korisnici već znaju za nas i da žele koristiti usluge digitalnog bankarstva”, kaže Laveci.

Bivša voditeljka razvoja poslovanja Ubera u Indiji i Italiji, supokretačica nove UNICEF-ove inicijative NextGena, dodaje da joj je idući korak otvoriti poslovnicu Revoluta u Zagrebu.

Do januara Revolut je bio uverljivo najveća mobilna banka i najvredniji finansijski startup (fintech) u Evropi. Tada mu je tu titulu preoteo berlinski N26.

Tags
Back to top button