Pepsiko i češki KMV preuzimaju Knjaz Miloš – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Pepsiko i češki KMV preuzimaju Knjaz Miloš

Najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi KMV (Karlovarske Mineralne Vody) i Pepsiko (Pepsico Inc), globalni prozvođač hrane i pića koji posluje u više od 200 zemalja, dogovorili su zajedničko ulaganje, odnosno kupovinu 100 odsto vlasništva u srpskoj kompaniji Knjaz Miloš, saopšteno je danas.

Transakcija obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji, kao i dobro pozicionirane brendove kao što su Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto, i druge.

“Očekuje se da će transakcija biti završena tokom trećeg kvartala 2019. godine, posle procesa odobrenja od strane antimonopolskih komisija na tržištima Srbije i Crne Gore”, navodi se u saopštenju Pepsico.

Kompanija Knjaz Miloš, sa sedištem u Aranđelovcu, ima poslovnu istoriju dugu više od 200 godina i jedan je od najvećih proizvodjača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji. Od 2015. godine je u vlasništvu investicionog fonda Mid Europa Partners iz Londona.

Pepsiko i KMV uspešno sarađuju u Centralnoj Evropi. Kompanija KMV je proizvodjač i distributer Pepsiko portfolija pića u Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj, kao i distributer Pepsiko portfolija grickalica u Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

KMV grupacija ima 2.400 zaposlenih i rukovodi fabrikama u Češkoj, Austriji, Mađarskoj i Bugarskoj. Izvozi u više od 20 zemalja. Kompanija PepsiCo je imala više od 64 milijarde dolara neto prihoda u 2018. godini.

“Novi partnerski poduhvat potvrđuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regionu, koje će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Udruženim snagama portfolija KMV i Knjaza Miloša, obezbedićemo najvišu vrednost za kupce i potrošače”, izjavio je generalni direktor kompanije KMV Aleksandro Paskvale (Alessandro Pasquale).

Tags
Back to top button