Završen drugi startap program OTP banke – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Završen drugi startap program OTP banke

Završen je OTP startap program, drugi međunarodni akcelerator program OTP banke u Mađarskoj, a devet kompanija koje su učestvovale u programu predstavile su stručnjacima, potencijalnim investitorima i menadžmentu kreditne institucije rezultate zajedničkog rada koji je trajao 12 nedelja, saopštila je danas ta banka.

“OTP startap program se pokazao kao efikasna platforma za opsežno mapiranje perspektivnih startap rešenja na tržištu i za prepoznavanje potencijalnih partnera, stoga će banka uključiti iskustvo nedavno završenog programa i nastaviti rad sa različitim akterima startap ekosistema radi razvijanja još širih, obostrano korisnih partnerstava“, ističe se u saopštenju.

OTP banka je prošle jeseni objavila svoj drugi otvoreni poziv za startap kompanije, 310 startap kompanija iz 65 zemalja prijavilo se za program, a izabrano je devet.

Program je okončan Demo danom 23. maja, na kojem su startap kompanije predstavile rezultate tromesečnog procesa razvoja za više od 150 gostiju kao i panelu stručnjaka koji je činio menadžment OTP grupe i partneri programa.

“OTP je dobio ogroman broj ideja od startap kompanija, od kojih je stekao veliku inspiraciju za svoj razvoj, dok su startapovi imali priliku da svoje ideje testiraju uz podršku svojih mentora u velikom bankarskom okruženju, dakle poslednja tri meseca su bila povoljna za sve učesnike”, rekao je zamenik generalnog direktora OTP banke Mađarska Tibor Johančik.

Direktor inovacionog centra OTP LAB Andraš Fišer je rekao da je to drugi startap program koji OTP banka sprovodi kako bi aktivno učvrstila svoje veze sa inovativnim tehnološkim kompanijama, a saradnja omogućuje banci da još efikasnije razvija svoje usluge.

Tags
Back to top button