CG: Miroslav Kožul novi član Odbora direktora Erste banke – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

CG: Miroslav Kožul novi član Odbora direktora Erste banke

Novi član Odbora direktora Erste Bank AD Podgorica je Miroslav Kožul, odluka je Skupštine akcionara koja je potvrđena odobrenjem od Centralne banke Crne Gore.

“Kožul poseduje opsežno znanje i bogato iskustvo u bankarstvu iz oblasti poslovanja sa različitim profilima klijenata. Redovan je učesnik brojnih usavršavanja, član stručnih udruženja, gost-predavač na stručnim skupovima iz oblasti finansija i bankarstva, a povremeno i autor u stručnim časopisima”, saopšteno je iz Erste banke.

On je završio studije usmerenja Finansije i računovodstvo na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Karijeru u bankarstvu počinje zahvaljujući pripravničkom programu EDUCA 1995. godine u Zagrebačkoj banci, u kojoj je tokom dve decenije bio na različitim upravljačkim pozicijama.

U Erste&Steiermarkische bank d.d. Rijeka dolazi 2014. godine, na mesto direktora Sektora za upravljanje kreditnim rizikom nadležnog za korporativne klijente.

“Već naredne godine je imenovan za direktora Sektora za upravljanje kreditnim rizikom za sve klijente banke, što je funkcija koju i dalje obavlja u Erste&Steiermarkische bank d.d. Rijeka”, zaključuje se u saopštenju Erste banke.

Tags
Back to top button