PKS: Srpski startap Boostowski pobednik takmičenja inovativnih firmi iz Evrope – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

PKS: Srpski startap Boostowski pobednik takmičenja inovativnih firmi iz Evrope

Srpski startap „Boostowski“ pobednik je takmičenja inovativnih firmi iz Evrope u okviru „Spark.me“ konferencije koja je pod sloganom „Business Meets Digital Innovation“ održana sedmi put u tivatskoj marini „Porto Montenegro“, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Predsednik PKS Marko Čadež kazao je da je to „velik uspeh srpskog startapa i odličan primer povezianja privrede sa IT sektorom“.

„Uveren sam da će se i kod nas, kao i svetu, posebno velike kompanije sve više okretati inovacionim startapovima, ulagati svoj kapital u njihove inovativne ideje i koristiti potencijal startap zajednice da unapređuju sve segmente svoje organizacije i poslovanja“, rekao je Čadež, navodi se u saopštenju PKS.

Direktor IКT haba „30 Hills“ Đorđe Filipović kazao je da pobednička aplikacija omogućava efikasnije poslovanje maloprodajnih firmi kroz praćenje trenutnih rezultata, smanjenje troškova i povećanje motivisanosti prodavaca.

„Aplikacija prati postavljene dnevne ciljeve, rezultate prodaje u realnom vremenu, daje pregled obuka i treninga na osnovu individualnih rezultata. Unapređenjem edukacije prodavaca, kao i smanjivanjem troškova obuke, direktno utiče na uspeh kompanije“, kazao je Filipović, navodi se u saopštenju.

Boostowski je pobedu odneo aplikacijom namenjenom unapređenju poslovanja maloprodajnih lanaca i biće jedan od startapova koji će predstavljati Evropu na svetskom takmičenju „TechCrunch Disrupt“ u San Francisku.

Tags
Back to top button