Udruženje banaka Srbije domaćin evropskim bankarima u Beogradu – Bankar.rs
BANKESVE VESTI

Udruženje banaka Srbije domaćin evropskim bankarima u Beogradu

Udruženje banaka Srbije biće domaćin sastanka Projektne grupe za finansijsku edukaciju Evropske bankarske federacije (EBF), 4. juna u Beogradu.

EBF okuplja udruženja banaka iz Evrope, a Udruženje banaka Srbije ima status pridruženog člana. Uvažavajući koliko je UBS svojim zalaganjem doprineo angažovanju  poslovnih banaka u polju finansijske edukacije, EBF je iskazala spremnost da Beograd bude domaćin sledećeg sastanka Projektne grupe za finansijsku edukaciju EBF-a.

“Imajući u vidu da je EBF referentna institucija u Briselu, od međunarodnog značaja i predstavnik bankarske industrije Evrope, reputacija koju na ovaj način stičemo predstavlja nemerljivo priznanje za nas i podstrek za naše dalje ambicije”, izjavio je Vladimir Vasić, generalni sekretar UBS.

Zahvaljujući aktivnom članstvu Udruženja banaka Srbije u Radnoj grupi za finansijsku edukaciju EBF u Srbiji su pokrenute dve evropske inicijative, istovremeno sa 30 drugih udruženja banaka širom Evrope: Evropska nedelja novca i Evropski kviz novca. Za obe ove evropske inicijative, EBF je dobio prestižne nagrade za najbolja partnerstva na evropskom nivou u ime svih udruženja banaka.

Tags
Back to top button