Sberbank Biznis Forum okupio najveće kompanije Rusije i Centralno – Istočne Evrope – Bankar.rs
BANKESVE VESTI

Sberbank Biznis Forum okupio najveće kompanije Rusije i Centralno – Istočne Evrope

Sberbank Biznis Forum održan je danas u Beogradu u prisustvu menadžmenta Sberbank iz Rusije, regiona i Srbije, kao i predstavnika Vlade Republike Srbije, diplomatskog kora i Privredne komore Srbije. Po prvi put jedna banka okupila je više od 200 klijenata iz Rusije i Centralno-Istočne Evrope, u cilju osnaživanja međusobne saradnje, razmene znanja, iskustava i primera dobre prakse. U tom smislu Sberbank Biznis Forum jedinstven je poslovni događaj u Srbiji.

Forum je svečano otvorio ambasador Ruske federacije u Beogradu, Aleksandar Vasiljevič Čepurin dok se ispred Sberbank Srbija prisutnima obratila Marijana Vasilescu, predsednica Izvršnog odbora.

„Sberbank Srbija već sedam godina posluje na tržištu Srbije i za to vreme dokazala se kao stabilan most između ruskih i srpskih kompanija. Rezultat našeg rada je povećanje učešća u spolјnoj trgovini sa Rusijom od 20 odsto i čak 27 odsto u podršci izvozu. Kako trenutna ekonomska situacija, konkretno spoljno trgovinski bilans naše zemlje, uprkos poboljšanju u poslednjih nekoliko godina, i dalje pokazuje deficit zbog manjeg pokrića uvoza izvozom, kao jedina banka na tržištu sa ruskim kapitalom, odlučili smo se da na jednom mestu okupimo velike kompanije Rusije, Srbije i regiona i tako dodatno učvrstimo spoljno-trgovinsku saradnju Rusije i Centralno – Istočne Evrope, kao i svoj odnos sa klijentima. Na tom temelju nastao je Sberbank Biznis Forum. Zato mi i jeste velika čast što danas možemo da ugostimo predstavnike najvećih trgovinskih lanaca Rusije – kao što su X5 Retail Group, OK Retail Group, Lenta, Diksi, Teritorial Group, Magnum, kao i predstavnike brojnih kompanija iz različitih industrija“, rekao je Vladimir Bošković, član Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

Na inicijativu Sberbank Srbija, na forumu su se okupili visoki predstavnici menadžmenta Sberbanke iz Kazahstana, Belorusije, Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, spremni da sa kolegama i klijentima iz Centralno – Istočne Evrope razmene poslovna iskustva, pokrenu ili učvrste saradnju i zajednički nađu način za prevazilaženje svih izazova sa kojima se susreću u poslovanju.

Među govornicima Sberbank Biznis Foruma našli su se: Fabris Peruško, predsednik Izvršnog odbora kompanije ForteNova, Tomislav Čizmić, CEO kompanije Merkator i Aleksander Idrisov, predsednik Izvršnog odbora kompanije Strategy Partners.

Prisutnima su se predstavili i najveći klijenti Sberbank Srbije i saradnici sa Rusijom – Delta Agrar, Tarket i PDM AgroFruit.

U finalnoj panel diskusiji, koju je ispred Sberbank Srbija moderirao Vladimir Bošković, učestvovali su Mihajlo Vesović ispred Privredne komore Srbije i predstavnici kompanija Merkator, Tarket, Delta Holding, OK Retail Group i X5 Retail Group, simbolično zaokruživši sve teme obrađene tokom Foruma.

Tags
Back to top button