Razmatraju se tri opcije za smanjenje poreza na zarade – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Razmatraju se tri opcije za smanjenje poreza na zarade

Država može da smanji poreze na zarade na tri načina i sve opcije koje su igri resorni ministri već neko vreme ozbiljno razmatraju.

Prva mogućnost je smanjenje doprinosa na teret zaposlenog, druga smanjenje doprinosa na teret poslodavca, a treća opcija je povećanje neoporezivog dela zarade, piše Blic biznis.

Kako list navodi, trenutno se razmatraju svi mogući aspekti. Rade se projekcije, prave računice i kalkuliše koliko je moguće smanjenje. Prostora, napominju, ima, ali računa se koliko je u budžetu moguće osloboditi novca.

Naime, ministar finansija Siniša Mali najavio je pre neki da će ministarstvo u septembru dati predlog za dodatno smanjenje opterećenja zarada.

“Videćemo na koji način, da li kroz poreze ili doprinose i koliko će to da košta budžet. Ali mnogo više ćemo dobiti kroz smanjivanje sive ekonomije i veću zaposlenost. U septembru izlazimo sa konkretnim predlogom, koje doprinose i koje poreze i u kom iznosu i na koji način, sa ocenom efekata”, rekao je Mali.

Dodao je da je dugoročno opredeljenje vlade da fiskalnu politiku usmeri ka održavanju niskog deficita, smanjivanje javnog duga i rasterećenja poreza i doprinosa na zarade.

Po sadašnjim nametima na rad Srbija se sa 62 odsto na prosečnu neto zaradu nalazi ispod proseka zemalja centralne i istočne Evrope od 68 odsto. Na svakih sto dinara neto zarade radnika, poslodavci u našoj zemlji danas državi za doprinose i poreze praktično plaćaju 62 dinara. Njihovi konkurenti iz Hrvatske opterećeni su isto sa 62 odsto, u Makedoniji je porez na zaradu istovremeno od 35 do 37 odsto, u Mađarskoj 42, Bugarskoj 20, BiH od 20 do 25 odsto.

Poslednji put Vlada Srbije je smanjila opterećanja na zarade 1. januara ove godine i to sa 63 odsto na oko 62 procenta. Tada su praktično ukinuti doprinosi za nezaposlene na teret poslodavaca u iznosu od 0,75 odsto. Mali je tada najavio da je to početni korak, kao i da je smanjenje urađeno u konsultacijama sa poslodavcima.

Tags
Back to top button