Coca-Cola ponovo lansira svoj proizvod iz 80-ih – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Coca-Cola ponovo lansira svoj proizvod iz 80-ih

Svetski div bezalkoholnih pića Coca-Cola ponovo će na tržište lansirati svoj proizvod New Coke sa kojim u osamdesetim godinama prošlog stoljeća, kada ga je prvi put plasirala, nije dobro prošla, piše CNN Business.

Ta kompanija uskoro lansira ograničenu liniju limenki New Coke, i to u saradnji sa Netflixom, u čast nadolazećoj trećoj sezoni njihove megapopularne serije “Stranger Things”.

Radnja nove sezone ove naučnofantastične serije smeštena je u leto 1985. godine, što se poklapa sa razdobljem u kojem je Coca-Cola prvi put predstavila novi recept za svoje kultno piće. Iako se tada New Coke pokazao kao potpuni promašaj, a kompanija je proizvod povukla s polica nakon samo nekoliko meseci, danas se i Coca-Cola i Netflix nadaju da bi kampanja mogla postati viralna. U Coca-Coli su tako posegnuli duboko u svoje arhive kako bi i dizajn i recept odgovarali onome iz 80-ih.

“Menjamo se i pokušavamo biti inovativni na načine koji izlaze iz okvira tradicionalnih novih proizvoda. Ovo je kulturna inovacija”, izjavila je za CNN Stuart Kronauge, viša potpredsednica marketinga za sjevernoameričku filijalu Coca-Cole.

Svet se menja, a sve važniju ulogu imaju streaming i pretplatničke platforme, pa se stoga i način na koji se Coca-Cola promoviše mora transformisati, objasnila je Kronauge.

“Važno je da budemo tamo gde naši potrošači gledaju i tamo gde su njihova srca i duše”, opisala je Kronauge i dodala kako je novi pokušaj sa retro proizvodom dizajniran da “sruši internet”.

New Coke će biti poklon za one koji kupe limitiranu ediciju staklenih bočica “Stranger Things” Coca-Cole i Coca-Cole Zero. Moći će se kupiti na tematskim prodajnim aparatima “Stranger Thingsa” koji će biti postavljeni širom SAD-a ovog leta, a biće i posebni poklon za one koji kupe ulaznicu za World of Coca-Cola u Atlanti. Kompanija je proizvela pola miliona limenki New Coke od 0,35l, a očekuje da će se brzinski rasprodati.

 

Tags
Back to top button