Lenovo: U prvom tromesečju 2019. neto dobit 118 miliona dolara – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Lenovo: U prvom tromesečju 2019. neto dobit 118 miliona dolara

Kineska tehnološka grupa Lenovo objavila je da joj je neto dobit u četvrtom fiskalnom tromesečju više nego utrostručena zahvaljujući dobrim rezultatima u poslovanju sa računarima i ‘pametnim’ uređajima.

U tromesečnom razdoblju zaključno sa martom, Lenovo je poslovalo sa neto dobiti od 118 miliona dolara. U istom razdoblju prošle godine dobit je iznosila 33 miliona dolara.

Prihodi su u četvrtom fiskalnom tromesečju porasli 10 odsto, na 11,71 milijardu dolara.

“Strategija razvoja poslovanja s PC i ‘pametnim’ uređajima (PCSD), fokusirana na komercijalne, propulzivne i skuplje segmente proizvoda, donela je željeni rezultat u vidu rekordnih prihoda u celoj fiskalnoj godini”, izjavio je glavni izvršni direktor i predsednik uprave Yang Yuanqing.

U fiskalnoj godini 2018/2019. kompanija je zabeležila neto dobit od 597 miliona dolara. U prethodnoj godini poslovali su sa neto gubitkom od 189 miliona dolara.

Godišnji prihodi dosegnuli su rekordnu 51 milijardu dolara i uvećani su 13 odsto u odnosu na prethodnu godinu, zahvaljujući ponajprije rezultatu u poslovanju sa računarima, mobilnim i ‘pametnim’ uređajima, na koje otpada tri četvrtine prihoda grupe.

Taj je deo u protekloj fiskalnoj godini povećao prihode 10 odsto, na 45 milijardi dolara.

U prvom ovogodišnjem tromesečju svetsko tržište ličnih računara smanjilo se 4,5 odsto, prema podacima o isporukama koje obrađuje konsultantska kompanija Gartner.

Tags
Back to top button