Pokrenuta proizvodnja u Petrohemiji, u remont uloženo više od 20 miliona evra – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Pokrenuta proizvodnja u Petrohemiji, u remont uloženo više od 20 miliona evra

Startom fabrike Etilen u subotu, 18. maja 2019. godine uspešno je pokrenuta proizvodnja u “HIP-Petrohemiji”. Nakon pokretanja fabrike Etilen, u nedelju, 19. maja 2019. godine, u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Poletilena niske gustine (PENG), počela je proizvodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem tržištu. Sve petrohemijske fabrike rade stabilno i prema operativnom planu proizvodnje.

“Proizvodnja u “HIP-Petrohemiji” uspešno je pokrenuta posle zastoja tokom kojeg su realizovane investicione i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u petrohemijskim fabrikama u Pančevu i Elemiru. Ukupna vrednost investicionih radova iznosi oko 18,3 miliona evra, a remontih poslova oko 2 miliona evra. Ovo je najveća investirana suma u HIP- Petrohemiji u poslednjih 30 godina, a projekti su finansirani iz sopstvenih sredstava kompanije. Najznačajnije realizovane investicije tokom remonta 2019. su prva faza reinstrumentacije i zamena upravljačkog sistema kompresora i turbina u fabrici Etilen, ugradnja nove linije za pakovanje gotovih proizvoda i zamena aktivatora katalizatora u fabrici PEVG i revitalizacija hiperkompresora i ugradnja nove mašine za pakovanje u fabrici PENG, a sledeća velika investicija u 2019. godini je povećanje obima proizvodnje u fabrici Polietilena visoke gustine (PEVG), koja će biti realizovana tokom leta. Završetak remonta u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru očekuje se do kraja maja”, rekao je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške “HIP-Petrohemije”.

Obavljeni remont ima za cilj bezbedan i stabilan rad proizvodnih fabrika u kontinuitetu u narednom periodu, do sledećeg remonta, a realizovane investicije imaju za cilj povećanje profitabilnosti poslovanja i bolju konkurentnost na tržištu.

Obnavljanje proizvodnje u “HIP-Petrohemiji” proteklo je uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije i standardima kvaliteta zaštite radne i životne sredine.

Izvor: rtv

Tags
Back to top button