Er Srbija iznajmila Etihadov Airbus A320, uskoro stižu „bombardijer“ CRJ900 i „erbas“ A319 – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Er Srbija iznajmila Etihadov Airbus A320, uskoro stižu „bombardijer“ CRJ900 i „erbas“ A319

Kompanija Er Srbija sklopila je dogovor o iznajmljivanju Etihadove letelice Airbus A320. Taj avion je juče popodne priključen floti srpskog avio-prevoznika.

U početku, avion će biti korišćen samo za nove popodnevne letove tog prevoznika na liniji od Beograda do londonskog aerodroma Hitrou. Er Srbija je od Etihada zakupila sedam nedeljnih termina za sletanje i poletanje na aerodrom Hitrou za ukupno šesnaest letova nedeljno između ta dva grada.

kako piše exyuaviation, letelica sa 136 sedišta predstavlja poboljšanje u odnosu na avione A230 koje ima Er Srbija. Putnici u biznis klasi uživaće u oborivim sedištima u rasporedu dva plus dva, dok će oni koji lete ekonomskom klasom imati šira sedišta i naslone nego do sada.

Avion dobijen tim sporazumom registrovan je kao A6-EIC i star je 15 godina. Od kraja marta je stajao na aerodromu u Abu Dabiju. Pre Etihada letelicu je koristi Martiner.

Osim Etihadovog A320, Er Srbija će iznajmiti Nordikin „bombardijer“ CRJ900 od narednog meseca, kao i deveti „erbas“ A319.

 

Tags
Back to top button