AIKeWallet – digitalni novčanik AIK Banke – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEDOMAĆE BANKEElektronsko bankarstvoSLIDERSVE VESTI

AIKeWallet – digitalni novčanik AIK Banke

Kao jedna od vodećih banaka u segmentu digitalizacije na domaćem tržištu, AIK Banka lansirala je najsavremeniji način beskontaktnog plaćanja putem mobilnog telefona, eWallet.

AIKeWallet je mobilna aplikacija AIK Banke namenjena Android uređajima, pomoću koje se vrši plaćanje na POS terminalima koji primaju Mastercard® kartice i imaju beskontaktni čitač, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Pored plaćanja na POS terminalu, podatke o kartici možete videti u AIKeWallet aplikaciji, kako biste mogli da izvršite plaćanje i putem interneta.

Kako preuzeti i aktivirati aplikaciju?

AIKeWallet aplikacija se preuzima sa Google Play Store-a koji ima preinstaliran svaki smart mobilni telefon sa Android operativnim sistemom. Aplikaciju je moguće instalirati na telefonima sa NFC podrškom koja se koristi za beskontaktna plaćanja.Kao dodatni nivo sigurnosti AIKeWallet se može koristiti samo na uređajima koji su sertifikovani od strane Mastercard®. Listu sertifikovanih uređaja možete pogledati OVDE.

Podnošenje zahteva za digitalnu karticu koja će se nalaziti u AIKeWalletu klijenti banke mogu obaviti u svim ekspoziturama AIK Banke, putem kontakt centra banke, a uskoro i putem e/mBanking-a.

Kako se koristi AIKeWallet?

Za aktivaciju digitalne  Mastercard® debitne kartice potrebno je nekoliko minuta.

Nakon podnošenja zahteva možete očekivati email sa neophodnim detaljima za kreiranje naloga i početak korišćenja  digitalnog novčanika i za par sekundi imate aktivnu  Mastercard® debit karticu koju odmah možete da koristite na POS terminalima ili za internet kupovinu.

Aplikacija je besplatna za klijente AIK Banke

Svi klijenti AIK Banke koji imaju otvoren Start paket tekući račun i koji poseduju telefon sa Android operativnim sistemom i NFC kontrolerom stiču sve neophodne uslove za besplatnu instalaciju i korišćenje aplikacije AIKeWallet.

Sigurnost  na prvom mestu

AIKeWallet proizvod je jednostavan, komforan, brz, moderan i izuzetno bezbedan. AIK Banka je jedina banka na domaćem tržištu koja je implementirala tehnologiju tokenizacije broja kartice prilikom plaćanja digitalnim novčanikom -eWallet-om, što ovaj način plaćanja čini bezbednijim od onog putem klasične platne kartice.

Rešenje je u skladu sa kartičarskim, važećim PCI DSS i EMV standardima.

AIKeWallet omogućava da se nakon inicijalne aktivacije aplikacije i same digitalne kartice dalja plaćanja izvršavaju brzo i krajnje jednostavno, aktivacijom ekrana telefona.

Proces download-a AIKeWallet aplikacije i aktivacije digitalne  Mastercard® debit kartice traje nekoliko minuta od momenta podnošenja zahteva, što je daleko brže u odnosu na klasičnu izradu i distribuciju plastične platne kartice.

Korisnik proizvoda tokom procesa aktivacije digitalnog novčanika sam definiše svoj mPIN kod za plaćanje,

U samoj aplikaciji klijent u svakom trenutku može proveriti stanje računa za koji je vezana kartica, pogledati listu / istoriju transakcija digitalnom karticom.

Tags
Back to top button