Volstrit na uzlaznoj putanji treći dan zaredom – Bankar.rs
FOREXSLIDERSVE VESTI

Volstrit na uzlaznoj putanji treći dan zaredom

Akcije na Volstritu juče su porasle treći dan zaredom, izbrisavši najveći deo gubitaka uknjiženih u ponedeljak, a u uzlaznom trendu su i indeksi na evropskim berzama.

U SAD, širi indeks S&P 500 je porastao za 1,1 odsto, industrijski Dau Džons za 207 poena ili 0,8 odsto na 25.856 poena, a tehnološki Nasdak za 1,3 odsto, prenosi agencija AP.

Akcije tehnoloških kompanija su takođe među velikim dobitnicima, budući da su deonice Majkrosofta skočile za 2,6 odsto, a Amazona za 2,4 odsto. Ovaj sektor, koji je izuzetno izložen trgovinskim tenzijama na relaciji SAD-Kina, zabeležio je ove nedelje promenljive rezultate.

Akcije banaka su takođe doživele preokret, pri čemu su deonice Benk of Amerika porasle za 1,5 odsto, a Sitigrupe za 1,3 posto.

I indeksi na evropskim berzama su juče bili u porastu, a panevropski indeks Stoxx 600 je oko zatvaranja trgovanja dostigao rekordnu dnevnu vrednost, prenosi CNBC.

Londonski indeks FTSE 100 je porastao za 0,75 odsto, nemački DAKS za 1,65 odsto, a francuski KAK za 1,27 procenata.

U Aziji, akcije su zabeležile mešovite rezultate, nakon što je američki predsednik Donald Tramp proglasio kompaniju Huavej rizikom za nacionalnu bezbednost SAD.

Tags
Back to top button