MK Grupa osvojila više od 50 nagrada na Novosadskom sajmu poljoprivrede – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

MK Grupa osvojila više od 50 nagrada na Novosadskom sajmu poljoprivrede

Kompanija MK Group osvojila je i ove godine više od pedeset nagrada na Novosadskom sajmu poljoprivrede, najznačajnijem agrobiznis događaju u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

Rekordni broj priznanja za poslovne uspehe, zlatne i srebrne medalje za kvalitet proizvoda koje su osvojile Agroglobe, Flora, Sunoko i Carnex, Žito Bačka, kompanije članice MK Group, još jedna je potvrda liderske pozicija MK Group.

“Naš sistem funkcioniše kao živ organizam. Inovacije i ulaganja u razvoj agrara automatski za sobom povlače unapređenje kvaliteta proizvoda prehrambeno-prerađivačkog sektora. Dokaz uspešnosti ovakve poslovne strategije je impozantan broj nagrada koje su sa sajma poljoprivrede ponele kompanije članice MK Group,“ rekao je Božidar Kostić, direktor kompanije Agroglobe.

Dodao je da je kompanija niz uspešnih godina poslovanja i na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu ovenčala nagradom za najvećeg izvoznika u Srbiji.

“Odlični izvozni rezultati su potvrda naše poslovne strategije koja je podjednako fokusirana kako na izvoz sirovina tako i gotovih proizvoda“, rekao je on.

Sezonu nagrada na ovogodišnjem sajmu, otvorila je Flora koja posluje u okviru PIK Bečej, članica MK Group, sa osvojenim prvim mestom u kategoriji Smrznuti proizvodi.

Inovativno i zbog specifičnog dizajna ekofriendly pakovanje Sunoko šećera od 750gr donelo je ovoj kompaniji veliku zlatnu medalju u kategoriji Proizvodi na bazi žita, brašna i šećera.

Članice MK Group zajedno izvoze više od 500.000 tona i ujedno čine najvećeg izvoznika ovih sirovina u Srbiji, zbog čega je kompanija Agroglobe kao izvozni šampion u sistemu, ponela i titulu najvećeg izvoznika u Srbiji.

Na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu značajan broj nagrada je otišao u ruke još jedne kompanije koja posluje u okviru MK Group. Osvajanjem Velikog šampionskog pehara za kvalitet i širok asortiman proizvoda, 6 šampionskih titula za grupe proizvoda i više od 40 zlatnih i srebrnih medalja, Carnex je još jednom potvrdio svoju lidersku poziciju na tržištu proizvoda od mesa.

“Nagrade na jednoj od najznačajnijih manifestacija ovog tipa u regionu, kakav je Novosadski sajam, još jedna su potvrda da je Carnex omiljeni brend potrošača i već šest decenija sinonim pouzdanosti, kvaliteta i tradicije”, izjavila je Tamara Penjić, izvršna direktorka Industrije mesa Carnex.

MK Group je obeležila 35 godina od osnivanja, Agroglobe posluje već punih 15 godina, a PIK Bečej proslavlja 60ti rođendan. Dugovečnost na tržištu koje se menja neverovatnim brzinama, uz nagrade relevantnih institucija i događaja potvrđuju kvalitet i inovativnost MK Group sistema.

Tags
Back to top button