Kongres Udruženja poreskih savetnika Srbije 24. i 25. maja na Zlatiboru – Bankar.rs
SVE VESTI

Kongres Udruženja poreskih savetnika Srbije 24. i 25. maja na Zlatiboru

Udruženje poreskih savetnika Srbije održaće 5. Kongres, 24. i 25. maja, na Zlatiboru u hotelu Tornik, a ovogodišnji Kongres imaće status međunarodnog, pošto će predavači biti iz čitavog regiona. Osim aktuelnih domaćih poreskih tema, na Kongresu će biti predstavljeni poreski sistemi Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije.
“U toku Kongresa, a na inicijativu Ivana Simiča, predsednika Udruženja poreskih savetnika Srbije, biće doneta odluka o osnivanju Udruženja poreskih savetnika Jugoistočne Evrope. Na ovaj način će formalno i praktično početi da funkcioniše ovo regionalno udruženje koji će zasigurno doprineti boljem razumevanju i upoznavanju pojedinačnih nacionalnih legistativa država Regiona, što će kao krajnji efekat imati unapređenje kako regionalnih propisa tako i prakse”, kaže Mirko Vincetić, član UO Udruženja poreskih savetnika Srbije
Na Kongresu će biti predstavljeni poreski sistemi Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije, a biće reči i o krivičnom delu poreske utaje u svetlu postupanja Poreske uprave, tužilaštva, suda, zatim troškovima boravka za detaširane radnike Srbije, zatim o utvrđivanju porekla imovine, paušalnom oporezivanju, radnim odnosima (privremeni i povremeni poslovi), kao i o nedoumicama u vezi sa nadoknadom za prevoz zaposlenih.
Izvor: ekapija
Tags
Back to top button