Energoprojekt: Manje ugovorenih poslova u odnosu na prethodnu godinu – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Energoprojekt: Manje ugovorenih poslova u odnosu na prethodnu godinu

Beogradski Energoprojekt holding (ENHL) objavio je nekonsolidovane rezultate poslovanja za prvi kvartal koji nisu toliko značajni za ocenu poslovnog trenda čitavog sistema.

Kompanija je takođe izvestila da je za tekuću godinu planirala ugovaranje novih poslova u celom sistemu u visini od 273,1 milion evra, što je oko osam odsto niže od prošlogodišnjeg plana koji u značajnoj meri nije izvršen. Kako se navodi u godišnjem izveštaju, u periodu januar-mart tekuće godine ukupno je ugovoreno 34,5 miliona evra novih poslova: u zemlji 13,3 miliona evra (39 odsto) i u inostranstvu 21,2 miliona evra (61 odsto).

Na kraju marta, na nivou sistema Energoprojekt je preostalo oko 346,2 miliona evra ugovorenih poslova za realizaciju u narednim periodima (u Srbiji 205 miliona evra, a u inostranstvu 141,2 miliona evra).

Kompanija je takođe izvestila da je u aprilu dobila arbitražni spor sa beloruskim Gazprom Transgazom nakon što je ovaj investitor suprotno ugovoru naplatio bankarsku garanciju Energoprojekt opreme u visini od pet miliona dolara.

Izvor: seebiz

Tags
Back to top button