Zbog vrhunskog rezultata u poslovanju, preduzeće nagrađuje radnike sa po 50.000 dinara – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Zbog vrhunskog rezultata u poslovanju, preduzeće nagrađuje radnike sa po 50.000 dinara

Preduzeće “Milan Blagojević – Namenska” Lučani ostvarilo je najbolje rezultate u poslovanju za svojih 70 godina, a benefite toga osetiće i njegovi zaposleni.

Jubilarnu, 70. godišnjicu Dana preduzeća fabrika će proslaviti Svečanom akademijom u petak, na kojoj će biti dodeljene ne samo zahvalnice i novčane nagrade jubilarcima, već će svi radnici dobiti i po 50.000 dinara.

Generalni direktor Radoš Milovanović zahvalio se zaposlenima na svakodnevnom zalaganju na osnovu kog su postignuti značajni rezultati.

“Posle bombardovanja, kada je ova fabrika bila uništena i sravnjena sa zemljom, uz entuzijazam i rad svih zaposlenih uspeli smo da uradimo nemoguće, napravili smo novu Namensku, po kvalitetu možda i bolju. Izašli smo u Evropu, izašli u svet, uposlili kapacitete, modernizovali tehnologiju i uveli novu. Da počnem od 2001. godine kada smo uložili 58 miliona evra sopstvenih sredstava u investicije, a danas veliku pažnju posvećujemo i merama bezbednosti i zaštite na radu”, rekao je Milovanović.

On je podsetio da je predsednik Aleksandar Vučić za potrebe namenske industrije odredio 49 miliona evra iz budžeta Republike, a da je MB Namenska tada dobila 4,41 milion evra, i uz dva miliona koje su investirali zaposleni, napravljen je objekat C9 koji spada u red najsavremenijih.

“Zadnje četiri godine uložili smo četiri miliona evra i idemo stopom razvoja. Naše ime je prepoznatljivo u svetu po proizvodima, rokovima isporuke, cenama, razvoju i osvajanju novih proizvoda, srpski barut je postao brend. Nitracija celuloze je zapravo početak stvaranja naoružanja, bez te faze i tehnologije nema baruta kao ni puščanog, lovačkog ni artiljerijskog metka. Namera nam je da krenemo i s proizvodnjom trofaznih baruta i modularnih punjenja, što je neophodno kako bi opstali a radnici imali posao”, rekao je Milovanović.

Fabrika “Milan Blagojević – Namenska” ima širok spektar proizvoda i ne treba da brine za svoju budućnost.

lucani, rekao je Milovanović.namenska

Izvor: B92

Tags
Back to top button