Procurio detaljan izveštaj Trampovog rasporeda – Bankar.rs
SVE VESTI

Procurio detaljan izveštaj Trampovog rasporeda

Radni dan američkog predsednika počinje već u 5.30, ali detaljan izveštaj, koji je dospeo u javnost, otkriva da ostatak dana nije posebno strukturiran.

Kako prenosi američki sajt “Axios”, Donald Tramp je u poslednja tri meseca više od 60 odsto dana posvetio tzv. “izvršnom vremenu” (u slobodnom prevodu, vremenu za vođenje poslova). U njegovom rokovniku, doduše, stoji da je između osam i 11 sati u Ovalnoj sali, ali kako prenosi sajt, pozivajući se na izvor iz Bele kuće, predsednik u to vreme nikada nije tamo, zato što prepodneva provodi u rezidenciji – gledajući televiziju, čitajući novine i objavljujući postove na Tviteru.

Tek oko 11, 11.30 ima prve sastanke, najčešće s predstavnicima obaveštajnih službi i šefom kabineta.

Sve u svemu, u Trampovom slučaju, od ukupno 500 radnih sati, 297, dakle više od 60 odsto, otpada na “izvršno vreme”. Sastancima je posvetio 77 sati, a za putovanja je u poslednja tri meseca bio predviđen 51 sat. Na ručkove je utrošio 39 sati, a za razne manifestacije 38 sati.

Koncept “izvršnog vremena” osmišljen je specijalno za Trampa, na predlog bivšeg šefa kabineta Bele kuće Džona Kelija, uz obrazloženje da Tramp mrzi da bude zatočenik uobičajenog dnevnog rasporeda.

Izvor iz Bele kuće otkriva i da se radni dan predsednika obično završava u četiri sata, prenosi austrijski “Hojte”.

Portal “Axios”, doduše, navodi da podacima nisu obuhvaćeni svi predsednikovi sastanci, pre svega sa savetnicima, koje često saziva bez najave, dok se neki sastanci održavaju unutar “izvršnog vremena”, kako za to ne bi saznali svi zaposleni.

“Predsednik Tramp ima drugačiji stil rukovođenja nego njegovi prethodnici, a rezultati govore sami za sebe. Iako veliki deo prosečnog radnog dana provodi na zakazanim sastancima, događajima i telefonskim razgovorima, ostaje dovoljno vremena za kreativnost, zahvaljujući kome je najproduktivniji savremeni predsednik “, rekla je za “Axios” predstavnica Bele kuće Sara Sanders.

Tags
Back to top button