Mali razgovarao sa Udruženjem poslovnih žena – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASVE VESTI

Mali razgovarao sa Udruženjem poslovnih žena

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa predstavnicama Udruženja poslovnih žena Srbije, sa kojima je razgovarao o tome na koji način država može da pomogne stvaranju boljeg poslovnog ambijenta.

Ministar je istakao da su u tom smislu prošle godine već napravljeni prvi koraci, a da će sa sličnim aktivnostima biti nastavljeno i ove godine. On je, odgovarajući na predloge predsednice udruženja Sanje Popović Pantić, istakao da je u planu da se ove godine dodatno smanji fiskalno opterećenje rada, kao i da je to trajno opredeljenje Ministarstva finansija. U zavisnosti od raspoloživog fiskalnog prostora, u drugoj polovini godine će se proceniti koliko tačno to povećanje može da iznosi, naveo je ministar.

Na predlog predstavnica udruženja da se razmotre mogućnosti za proširenje kruga ulaganja u društveno – odgovorne aktivnosti koje se priznaju kao trošak za utvrđivanje osnovice poreza na dobit pravnih lica, ministar finansija je istakao da je Vlada RS nedavno osnovala više radnih grupa sa ciljem da se unapredi poreski tretman ulaganja u opštekorisne svrhe, kao i da će Ministarstvo finansija, koje aktivno učestvuje u radu tih radnih grupa, rado razmotriti sve inicijative.

Na sastanku je dogovoreno da će se predstavnici Ministarstva finansija i u narednom periodu održavati sastanke sa Udruženjem poslovnih žena, a kako bi razmatrali moguće opcije za stvaranje boljeg privrednog i poslovnog ambijenta.

Ministar Mali je ovom prilikom prihvatio poziv da bude gost na događaju tog udruženja, na kome će biti dodeljene nagrade za najuspešnije preduzetnice.

Sastanku su prisustvovali i državna sekretarka Slavica Savičić, pomoćnik ministra Dragan Demirović i savetnik ministra Ana Jović.

Tags
Back to top button