United Group investira 700 miliona evra u poslovanje u jugoistočnoj Evropi – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

United Group investira 700 miliona evra u poslovanje u jugoistočnoj Evropi

Balkanska telekomunikaciona i medijska kompanija United Group B.V. planira da svoje tržište u Evropi proširi ulaganjem od 700 miliona evra (786,4 miliona dolara) u narednih pet godina, rekla je za Rojters direktorka kompanije Viktorija Boklag.

“Naši planovi se ubrzavaju, tako da ulažemo više nego što je originalno planirano u telekomunikacione poslove”, rekla je Viktorija Boklag.

Prihod kompanije porastao je za 20 odsto na gotovo 650 miliona evra u 2018. godini. Grupa je osnovana 2000. i radi u šest bivših jugoslovenskih republika i ima gotovo 3,8 miliona aktivnih računa u televizijskom, internet i telefonskom segmentu.

Zapošljava 4.500 ljudi od kojih 70 odsto radi u telekomunikacijama. BC Partners je u martu od KKR-a otkupio većinski udeo u United grupi u jednoj od najvećih akvizicija sa privatnim kapitalom u regionu. KKR je zadržao značajan udeo u Grupi.

United Group ima fiksnu mrežu na četiri of šest tržišta, mobilnu telefoniju u jednoj i povećava distribuciju svojih sadržaja preko digitalnih platformi kao sto je Jutjub. Kompanija se suočava sa izazovima u dobijanju licenci i za medijski i za telekomunikacijski posao, jer je konkurent državnim kompanijama, rekla je Boklag.

U okviru United Group posluje i TV N1.

Izvor: N1

Tags
Back to top button