Spajaju se Reno i Nisan – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Spajaju se Reno i Nisan

TOKIO – Francuska automobilska kompanija Reno (Renault) dostavila je zvaničnu ponudu za spajanje sa dugogodišnjim partnerom, kompanijom Nisan Motor, javlja japanska televizija TBS, pozivajući se na neimenovane izvore.

Francuski proizvođač automobila predložio je da se kompanije spoje po sistemu holdinga, što bi Renou i Nisanu omogućilo ravnopravno vlasništvo i zastupljenost u odboru, prenela je japanska televizija, ali nije iznela dodatne detalje o tome kada je predlog dostavljen.

Predsednik Renoa Žan-Dominik Senar, koji je imenovan u januaru na tu funkciju nakon smene glavnog kreatora te alijanse Karlosa Gosna, oživeo je predlog da se francuski proizvođač ujedini sa Nisanom, naveli su prošlog meseca izvori upoznati sa situacijom, a prenosi njujorška agencija “Blumberg”.

Britanski list “Fajnenšel tajms” je, međutim, objavio da su i Nisan i japanska vlada odbacili napore Renoa da se uključi u pregovore o spajanju.

Reno i Nisan, zajedno sa trećim partnerom Micubišijem, proizvode 10,8 miliona automobila svake godine, što je gotovo duplo više u odnosu na globalne isporuke Forda.

Izvor: rtv.rs

Tags
Back to top button