Google postao član Inicijative “Digitalna Srbija” – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Google postao član Inicijative “Digitalna Srbija”

Kompanija Gugl (Google) novi je član organizacije Inicijativa “Digitalna Srbija“ koja sada već okuplja 28 organizacija i kompanija iz najrazličitijih privrednih sektora oko ideje o transformaciji Srbije u digitalno društvo.

Gugl će, kao jedna od većih tehnoloških kompanija na planeti, u rad Inicijative uložiti svoje međunarodno iskustvo u podršci razvoju digitalnih ekonomija, navodi se u saopštenju Inicijative.

Direktor Gugla Adriatiks, Joško Mrndže, smatra da Inicijativa i Gugl dele isti cilj podrške digitalizaciji srpske ekonomije, i poručuje da će nastaviti da podržava aktivnosti Inicijative kroz prisustvo u regionu.

Predsednik UO “Digitalna Srbija“, Branko Milutinović, kaže da je učlanjenje Gugla u ovu organizaciju naredni korak u podršci, koju je, kako dodaje, svetski gigant već pružio našem digitalnom ekosistemu.

Generalni direktor Inicijative “Digitalna Srbija“, Nebojša Ðurđević, poručuje da je ovim proširenjem članstva vizija o Srbiji kao digitalno transformisanom društvu za korak bliža realnosti.

Tags
Back to top button