Deonice male firme skočile 57.000% – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Deonice male firme skočile 57.000%

Deonice male kineske kompanije, Zoom Technologies, ​​koje su prošlog meseca vredele manje od jednog centa, porasle su za hiljade procentnih poena.

Naime, investitori su očigledno pomešali ovu malu firmu sa tehnološkim startapom Zoom Video Communications. Telekomunikaciona kompanija Zoom Technologies iz Pekinga iznenađujuće je imala koristi od mnogo većeg startapa iz Kalifornije sa kojim deli samo prvu reč svog imena.

Deonice kompanije konstantno su rasle od kada se Zoom Video prijavio za IPO u martu. Zoom Technologies nije prijavio prihode od 2011. godine i ima samo 10 stalno zaposlenih.

Međutim, da je neko uložio 100 dolara u ovu malu kompaniju 19. marta, kada su njene akcije procenjene na oko 0,005 dolara, u četvrtak bi prihodovali 110.000 dolara, kada je ova kompanija najviše vredela.

Zoom Technologies je pao na 2,70 dolara po deonici kasnije tog dana, ali to je i dalje predstavljalo veliku dobit od njegove manje od jednog centa vredne akcije tokom prethodnog meseca.

U međuvremenu, akcije Zoom Video-a, koje su navodno privukle interes Majkrosofta, uživale su značajnu potražnju na debiju na berzi.

Kompanija je sada procenjena na 15,9 milijardi dolara, skoro 16 puta više od njene interne procene, pošto su akcije te kompanije porasle za više od 72 odsto na 62 dolara.

Tags
Back to top button