Kredit UniCredit Banke za energetsku efikasnost na Međunarodnom sajmu građevinarstva – Bankar.rs
BANKESVE VESTI

Kredit UniCredit Banke za energetsku efikasnost na Međunarodnom sajmu građevinarstva

UniCredit Banka će, u saradnju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), odnosno GEFF programom za finansiranje zelene ekonomije na Zapadnom Balkanu, predstaviti svoj potrošački kredit za energetsku efikasnost na Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu koji traje do 20. aprila.

Kako je saopšteno u toj banci,na zajedničkom štandu, koji se nalazi u Hali 1A, UniCredit Banka i GEFF će svim zainteresovanim građanima ukazati na značaj zelene ekonomije i sve prednosti koje sa sobom nosi ulaganje u tehnologije visokih performansi kada je energetska efikasnost u pitanju, materijale i rešenja za stambene objekte, kao što su zamena prozora ili vrata, adaptacija fasada, nabavka opreme za grejanje ili termoizolacionih materijala, kupovina fotonaponskih panela, toplotnih pumpi, ekonomične rasvete, i druge mere koje doprinose ekonomičnosti i uštedi. Sa ovakvim ulaganjima, domaćinstva ne samo da će postati energetski efikasnija, već će doprineti smanjenju emisije štetnih gasova i njihovog uticaja na životnu sredinu.

“Zahvaljujući saradnji sa EBRD-GEFF programom UniCredit Banka je kreirala kreditni proizvod po meri klijenata, koji doprinosi značajnom smanjenje troškova domaćinstva, što se najbolje ogleda u uštedi kućnog budžeta kroz mesečne račune. Ono što je važno pomenuti jeste da korisnici ovih kredita ostvaruju pravo na povraćaj dela sredstava u iznosu od 15% do 20% od investicije, ukoliko se opredele za proizvode i proizvođače energetski efikasne opreme i materijala, koji poseduju sertifikat energetske efikasnosti, a koji se nalaze na sajtu UniCredit Banke. Povraćaj nema posebnu namenu i klijenti mogu da ga iskoriste na bilo koji način. Ovi potrošački krediti se odobravaju u iznosu do 3 miliona dinara sa rokom otplate do sedam godina. Nominalna kamatna stopa iznosi 9,14% na godišnjem nivou, dok je efektivna kamatna stopa 10,86% godišnje”, naveli su u UniCreditu.

Kako kažu, dosadašnje iskustvo je pokazalo da se klijenti najpre opredeljuju za kredite u iznosu od 600.000 dinara sa periodom otplate do 60 meseci i najčešće za nabavku vrata, prozora i fasade, prilikom renoviranja i adaptacije domova.

“U ovom slučaju ukoliko klijent investira u nabavku dve tehnologije (npr. prozore i fasadu) dobija povraćaj od 120.000 dinara, dok mesečna rata iznosi 12.568,38 dinara”, rekli su u toj banci.

Tags
Back to top button