Srpski ministar finansija otvorio trgovanje na Londonskoj berzi – Bankar.rs
FOREXSVE VESTI

Srpski ministar finansija otvorio trgovanje na Londonskoj berzi

Ministar finansija Siniša Mali, koji boravi u jednodnevnoj poseti Londonu, otvorio je danas trgovanje na Londonskoj berzi zajedno sa generalnim direktorom te berze Nikilom Ratijem. Mali i Rati su potom razgovarali o investicionim potencijalima Republike Srbije i mogućnostima za saradnju.

“Republici Srbiji ukazana je velika čast na Londonskoj berzi, s obzirom na to da su nam omogućili da simbolično otvorimo današnje trgovanje na berzi, a potom i da finansijskoj zajednici u svetu predstavimo investicione potencijale Srbije. Dobro je videti i da je berza, odnosno najveći broj kompanija, od jutros u plusu”, rekao je Mali.

On je dodao da je imao veoma dobar i konstruktivan sastanak sa direktorom berze Nikilom Ratijem.

“Razgovarali smo o ekonomskoj politici Vlade Republike Srbije, o njenim investicionim mogućnostima, i o tome na koji način možemo da proširimo našu bazu investitora. Želimo da oni još više ulažu u naše hartije od vrednosti, i da prepoznaju potencijale Srbije. Brojke su na našoj strani, imamo dobre rezultate, i investitori to prepoznaju”, istakao je ministar i zahvalio direktoru berze na prilici koja je ukazana Republici Srbiji.

U okviru konferencije koja je posvećena Evropi i Centralnoj Aziji, a koja se održava na Londonskoj berzi, Mali će danas predstaviti ekonomsku politiku Srbije i finansijskoj zajednici u Londonu.

Tags
Back to top button