Otkupili celu robnu marku, ali će im zatvoriti sve prodavnice i otpustiti 12.000 ljudi? – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Otkupili celu robnu marku, ali će im zatvoriti sve prodavnice i otpustiti 12.000 ljudi?

Debenhams će nastaviti da prodaje robu na svojoj veb-stranici, a na platformi Buhu naći će se početkom 2022. godine.

Kompanija Buhu kupila je robnu marku Debenhams i onlajn trgovinu te britanske multinacionalne kompanije za iznos od 55 miliona funti. No, Buhu neće preuzeti nijednu od 118 prodavnica lanca koji posluje još od 1778. godine kao ni 12.000 radnika.

Prodaja prodavnica Debenhamsa počela je u decembru kada su se tražile ponude za nastavak poslovanja, a ranije je već odlučeno kako se šest prodavnica neće otvoriti nakon lokdauna.

FRP advajzori, firma koja je upravljala Debenhamsom, koji je bio u dugovima, poručila je kako su preduzeli “temeljan i snažan proces” kako bi postigli “najbolji rezultat za deoničare Debenhamsa”, izveštava BBC.

“Ovo je transformacijski dogovor za grupu koji nam omogućuje da iskoristimo fantastičnu priliku u vreme kada e-trgovina nastavlja rasti. Naša ambicija jeste da stvorimo najveće tržište u Velikoj Britaniji. Naša akvizicija robne marke Debenhams strateški je značajna jer predstavlja veliki korak koji ubrzava našu ambiciju da budemo lider, ne samo u modnoj e-trgovini već i u novim kategorijama uključujući lepotu, sport i kućnu opremu”, rekao je Mahmud Kamani, izvršni predsednik Buhua koji je već i ranije kupio robne marke Oasis, Coast i Karen Milen, ali nije preuzeo i njihove prodavnice, kao što je i ovde bio slučaj.

Debenhams će nastaviti da prodaje robu na svojoj veb-stranici, a na platformi Buhua naći će se početkom 2022. godine, prenosi Večernji list.

Najavili su i da će proširiti ponudu Debenhamsa kao i partnerstva s dobavljačima. Navode da su preuzimanje finansirali iz postojećih novčanih rezervi.

“Grupa će steći samo robne marke i povezana prava intelektualnog vlasništva. Transakcija ne uključuje maloprodajne objekte, deonice ili bilo kakve finansijske usluge Debenhamsa”, dodali su iz Buhua.

Tags
Back to top button