Medan: Komercijalna banka čeka tender sa veoma dobrim bilansom – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESVE VESTI

Medan: Komercijalna banka čeka tender sa veoma dobrim bilansom

Tender za pronalaženje strateškog partnera za Komercijalnu banku se bliži a Vladimir Medan, predsednik Izvršnog odbora te banke, kaže da oni strateško partnerstvo čekaju sa veoma dobrim bilansom, jer je, kako je rekao za današnji Blic, prošle godine napravljen najbolji finansijski rezultat u poslednjih deset godina.

Blic podseća i na izjavu ministra finansija Siniše Malog da će tender biti raspisan u maju, a da bi ceo posao trebalo da bude završen do kraja godine.

Medan za Blic kaže da su uspeh postigli tako što su preokrenuli trendove u najbitnijim segemntima poslovanja i zabeležili značajne pomake na mnogim poslovnim poljima.

„Banka je ostvarila rekodrni profit, gotovo 71 milion evra, što je za banku najznačajniji uspeh. Istovremeno smo unapredili i mnoge parametre poslovanja – povećali smo nivo štednje, bilansnu sumu, produktivnost zaposlenih i tržišno učešće i to je najvažnija poruka sa stanovišta Komercijane banke”, kazao je Medan.

Cilj banke je da takav trend zadrži u narednim godinama, jer je Komercijalna banka jedan od stubova stabilnosti srpskog bankarskog tržišta, naveo je Medan, te pomenuo kao jedan od dokaza za to da je vrednost akcija banke skočila sa 1.800 na 2.900 dinara.

Inače, trenutna tržišna vrednost Komercijalne banke na Beogradskoj berzi je 413 miliona evra. Pre početka finansijske krize 2008. vredela je dve milijarde.

Tags
Back to top button