Smart digitalni servisi “Sberbanke” – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEDOMAĆE BANKEElektronsko bankarstvoINOVACIJESLIDERSVE VESTI

Smart digitalni servisi “Sberbanke”

Digitalizacija jedan je od osnovnih strateških pravaca Sberbanke u Srbiji. Tokom pretodnih godina tim za digitalno bankarstvo, prateći svetske, ali i postavljajući trendove na lokalu, radio je na unapređenju mnogobrojnih servisa banke, svrstavajući Sberbank u vodeće banke na srpskom tržištu kada pričamo o inovativnim, digitalnim rešenjima.

S tim u vezi, tokom februara 2019. godine lansiran je i prvi 100 odsto digitalni Smart keš kredit na tržištu Srbije dostupan putem internet bankarstva i mobilne bankarske aplikacije. Sberbank, svojim klijentima ponudila je mogućnost da za samo pet minuta, iz udobnosti svog doma, kancelarije, s telefona prekomobilne aplikacije ili dekstop računara, apliciraju za keš kredit. Bez dolaska u banku, bez papirnedokumentacije, bez “cimanja”.

Svesni činjenice da je ovakav proizvod, pre svega privlačan za relativno mlađu ciljnu grupu, ali takođe isvesni toga da velike stvari u poslovanju nikad nije uradio jedan čovek već tim ljudi – na ovom projektu Sberbank Srbija udružila je snage sa kreativnim timom digitalaca iz Direct Media agencije s kojima jeosmislila kampanju i promovisala ovaj “pametni” keš kredit.

“Želeli smo da osmislimo krovnu marketinšu kampanju na koju će se naslanjati svaki od naših sledećih proizvoda i usluga koji će takođe biti 100 odsto digitalni. Uz slogan koji je odskače od standardne bankarske komunikacije ‘S 0% bez cimanja’ želeli smo da ime samog proizvoda i usluga ima određenu vrstu težine, ali i da u narednim mesecima postane ime cele, unapređene i inovativne digitalne Sberbank platforme, na kojoj radimo. Zato smo se i odlučili da to bude baš SMART Keš kredit. Na toj osnovi kreirali smocelokupnu SMART komunikacionu platformu, a SMART je naše ime i za proizvode svih Sberbankdigitalnih servisa. S tim u vezi, naša cela komunikaciona arhitektura svih digitalnih proizvoda Sberbankenosi prefiks i logo Smart – Smart Keš Kredit, Smart M/E Banking, Smart ATM. Ideja je da ‘pametnim’ rešenjima naših digitalnih servisa, klijentima olakšamo korišćenje i učinimo ih pristupačnijim uz ‘0%cimanja’, izjavio je Aleksandar Milić, direktor službe za marketing, komunikacije i prigovore Sberbank Srbija.

Na lansiranju samog SMART keš kredita radili su mnogobrojni timovi unutar Sberbanke.

“Lansirati prvi, pravi 100 odsto digitalni keš kredit u Srbiji veliki je korak, ali i veliki zalogaj za nas koji radimo u ovoj industriji. Ovakav projekat shvatili smo kao izazov, ali izazov koji je svakako možemo da savladamo. U rekordnom vremenskom periodu, uspeli smo da Sberbank klijentima ponudimo keš kredit koji će zadovoljiti njihove potrebe za dodatnom gotovinom, za koji će moći da apliciraju kako sa mbanking tako i ebanking platforme. I baš u tome i jeste prednost Sberbank Smart keš kredita –podržava sve platforme, sve što vam je potrebno za apliciranje je dobra internet konekcija, a mi smo sepotrudili da sve bude brzo, jednostavno, efikasno i user friendly”, dodao je Velimir Stanojević, direktor odeljenja za digitalno bankarstvo.

Kako se uspeh jedne kampanje, posebno u finansijskom sektoru, ne meri samo dobrom i upadljivom kreativom, Sberbank Srbija ostvarila je i odlične prodajne rezultate. Tokom kampanje za Smart keškredit, u martu i aprilu 2019. godine, svaki četvrti keš kredit koji su klijenti uzimali u okviru Sberbank Srbija bio je baš SMART keš kredit.

U narednom periodu Sberbank Srbija nastavlja da radi na unapređenju svih digitalnih usluga, kako zapravna tako i za fizička lica. Očekujte nova, inovativna, SMART Sberbank rešenja.

Back to top button