Triglav će isplatiti dividendu od 2,5 evra – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Triglav će isplatiti dividendu od 2,5 evra

Rezultati Triglav grupe za 2018. godinu su dobri i prelaze planirane, što je pre svega posledica visokog rasta premije osiguranja, povoljnog štetnog rezultata i određenih jedinstvenih događaja, pre svega u poslednjem tromesečju 2018. godine.

Nadzorni odbor društva u četvrtak je potvrdio revidirani godišnji izveštaj Triglav grupe i matičnog društva za 2018. godinu.

Obračunata bruto premija osiguranja u iznosu od 1.068 miliona evra i za 7 posto je viša nego u 2017. godini, a Grupa je postigla rast u svim segmentima osiguranja i na svim tržištima.

Investicioni prinosi – bez prinosa životnih osiguranika koji preuzimaju investicioni rizik – bili su za 29 posto niži nego u 2017. godini, što je posledica nastavka stanja niskih kamatnih stopa na finansijskim tržištima.

Uprava i Nadzorni odbor predložiće skupštini deoničara isplatu dividendi u visini 2,50 evra bruto po deonici, što predstavlja 70,3 posto konsolidovane neto dobiti za 2018. godinu.

“Predložana dividenda je u skladu sa našom politikom o dividendama koja je održiva i istovremeno atraktivna. S njom na uravnotežen način osiguravamo dugoročnu finansijsku stabilnost Grupe, omogućujemo njen rast i razvoj te istovremeno isplaćujemo privlačne dividende našim deoničarima”, kazao je predsednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar.

Tags
Back to top button