Dvanaest menadžera Deutsche Bank zaradilo 55,6 miliona evra – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Dvanaest menadžera Deutsche Bank zaradilo 55,6 miliona evra

Prošle godine Deutsche Bank je ponovo ostvarila profit nakon tri godine minusa, a najuticajnijih 12 menadžera stavilo je 55,6 miliona evra u džep, uglavnom zbog većih bonusa. Istovremeno, banka planira smanjenje troškova i otpuštanja radnika.

“U 2019. godini ne želimo samo da uštedimo troškove, već i da usmerimo naše investicije u rast”, rekao je na godišnjoj konferenciji Christian Sewing, generalni direktor koji godišnje zaradi sedam miliona evra.

Uz pozitivne poslovne rezultate, uprava je isplatila bonuse za rad i povećala plate za gotovo polovinu.

Garth Ritchie, investicioni bankar, prošle je godine postao najbolje plaćeni bankar Deutsche Bank-a. Bivši ragbi igrač zaradio je 8,6 miliona evra 2018. godine, a godinu dana ranije njegova plata je iznosila 3,2 miliona evra. Trenutno, kao šef pripreme banke za brexit, on zaradi 250.000 evra mesečno, navodi Deutsche Welle.

Prvi put od 2014. godine Deutsche Bank je ponovo poslovala s dobiti od 1,3 milijarde evra.

“Naš povratak u profitabilnost pokazuje da je Deutsche Bank na dobrom putu i da moramo napraviti sledeći korak. U 2019. godini ne želimo samo da uštedimo troškove, već i da usmerimo naše investicije u rast.”

Upravni odbor je takođe saopštio da namerava da smanji troškove na 21,8 milijardi evra, dok se do kraja 2019. godine broj zaposlenih planira smanjiti na nivo ispod 90.000. Prošle godine u banci je bilo zaposleno oko 91.700 ljudi.

Tags
Back to top button